mæt på budget
Kartoffelsuppe med bacon/rugknas
Ingredienser
1 kg kartofler
200 g bacon i tern
125 g rugbrød
3 store løg
1,25 l koldt vand
3 grøntsags bouillonterninger
2½ dl crème à la cuisine
2 tsk citronsaft
Salt og peber
Evt. tørret timian
*Olie, krydderier og tilbehør er noget, vi regner med, du har i dit køkken og er derfor ikke en del af bonen.
Produkter
Danmark, kl. 1 
Økologiske kartofler
1 kg
10,-
Økolivet 
Citronsaft
200 ml
4
95
Danmark, kl. 1 
Løg
1 kg
9,-
Milsani 
Crème à la cuisine
7% eller 15%. 250 ml
7
95
Delikato 
Bacontern
200 g
11
95
Guldvang 
Fuldkornsrugbrød
500 g
6
50
Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl
Fremgangsmåde
1
Skræl kartoflerne og skær dem i store tern. Skæl løgene og skær dem i tynde skiver. Bring det hele i kog i vandet og lad det koge under låg i 25 minutter.
2
Tilsæt bouillonterningerne og blend suppen med en stavblender, til den er glat og cremet. Tilsæt creme a’la cuisine og evt. tørret timian. Smag til med salt, peber og citronsaft.
3
Steg baconternene indtil vandet er fordampet og tilsæt så de helt små rugbrødstern. Lad det stege sammen, indtil det hele er blevet sprødt og lad det køle af på fedtsugende papir.
4
Server suppen med bacon/rugdrys og godt brød.