mæt på budget
Bollekagemand
Ingredienser
500 g hvedemel
3 dl mælk
2 æg
30 g sukker
50 g margarine
50 g gær
1 tsk salt
200 g flormelis
1-2 spsk vand
*Olie, krydderier og tilbehør er noget, vi regner med, du har i dit køkken og er derfor ikke en del af bonen.
Produkter
Danæg 
Frilandsæg
10 stk
26
50
Mælkebøtte 
Letmælk
1 l
8
95
Bagekunst 
Hvedemel
2 kg
10
50
Delikata 
Bagemagarine
500 g
5
50
 
Gær
50 g
0
95
Vi tager forbehold for prisændringer og trykfejl
Fremgangsmåde
1
Smelt margarinen og hæld det i røreskålen.
2
Kom mælken i og udrør dernæst gæren i den lunkne mælkeblanding.
3
Tilsæt 1,5 æg og gem ½ æg til pensling.
4
Rør de øvrige ingredienser i.
5
Ælt dejen godt i nogle minutter og lad den derefter hæve i ca. 20 minutter.
6
Ælt dejen igennem og skær den i 16 ens stykker. Tril boller af 13 stykker og lav et stort, fladt hovede af de tre sidste stykker.
7
Bollerne lægges ved siden af hinanden i kagemand. Start med hovedet helt øverst og lav krop af fem boller. Arme og ben er 2 boller hver. Der skal være 2 cm. afstand imellem bollerne, så de kan hæve.
8
Lad kagemanden hæve igen i 40 minutter. Pensl alle bollerne godt med æg.
9
Bag kagemanden i en forvamet ovn ved 220 grader alm. ovn i 12-14 minutter.
10
Når den er helt afkølet kan kagemanden evt. dekoreres med glasur.